Jesper Andersson lämnar Folksam

Jesper Andersson, Folksamgruppens CFO och chef Ekonomi och Finans sedan 2017, lämnar koncernen för att gå till en tjänst som vd för Löf (Landstingens Ömsesidiga Försäkringsbolag). Jesper Andersson tillträder sin nya roll den 1 december.

Jesper Andersson har jobbat i Folksam sedan år 2000.  Jesper har tidigare haft flera ledande befattningar inom Folksam, han har bland annat varit Chef AO Privat, Koncernchefaktuarie samt Aktuarie Sak, han har även varit vd för Tre Kronor Försäkring.

Ylva Wessén kommenterar att Jesper Andersson ska lämna Folksam:

– Jag vill rikta ett stort tack till Jesper för hans mångåriga insats för Folksam med dotterbolag. Jesper har varit en av de drivande krafterna i den utveckling som gjort Folksam till den ledande försäkringsgrupp vi idag är. Jag har haft förmånen att under flera år arbeta nära Jesper i koncernledningen. Vi kommer att sakna hans unika kombination av intelligens, prestigelöshet och humor. Jag önskar honom all lycka.

Jesper Andersson är föräldraledig sedan början av 2020 och kommer därför inte att återgå till sin ordinarie tjänst innan han tillträder sin nya tjänst.

Linn Edström Larsson fortsätter som tillförordnad CFO och chef för Ekonomi och Finans. Rekrytering av en ordinarie CFO inleds omedelbart.

För mer information:

Folksams pressjour, 08-772 66 60

Följ oss på