Folksamgruppen investerar en miljard i ny obligation utgiven av Region Stockholm

Folksamgruppen investerar 1 000 miljoner kronor i en ny obligation utgiven av Region Stockholm. Löptiden är på 4 år.  

– Många av våra kunder arbetar just nu i utmanande miljöer, inte minst de inom sjukvården på grund av den pågående pandemin. Investeringen bidrar till att de som kämpar extra mycket nu ska få en trygg och hållbar pension senare i livet, säger Michael Kjeller, vice vd och chef Kapitalförvaltning och hållbarhet Folksamgruppen.

– När samhället rustar för tuffare tider vill vi ta vårt ansvar. Folksamgruppen söker aktivt investeringsmöjligheter som lindrar de sociala och ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset, nu genom finansiering av regionens viktiga investeringar inom vården och kollektivtrafiken, säger Ylva Wessén, VD och koncernchef för Folksamgruppen.

Sedan pandemins utbrott har Folksamgruppen investerat motsvarande 2,0 miljarder kronor i kampen mot Covid-19. En obligation utgiven av Världsbankens organ, IFC, syftar till att stötta företag att fortsätta sin verksamhet och behålla sina anställda. En annan, utgiven av Nordiska investeringsbanken, syftar till att främja effektiva sjukvårdssystem och ge ekonomiskt stöd för att minska de störningar som uppstått i olika leveranskedjor i Norden och Baltikum.

Fördelning mellan Folksamgruppens bolag av investeringen:

KPA Pension    500 miljoner kronor

Folksam Liv     400 miljoner kronor

Folksam Sak    100 miljoner kronor

 

För mer information:

Christina Sjölund, investerarrelationer Folksamgruppen, 070-831 67 43, christina.sjolund@folksam.se

Folksams pressjour, 08-772 66 60

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2021-06-03

Idag på internationella cykeldagen släpper vi på Folksam ett nytt cykelhjälmstest och i år har vi testat både barn- och vuxenhjälmar. Precis...

2021-03-04

  Tillsammans med stiftelsen Chalmers Industriteknik har vi på Folksam genomfört en studie där vi kartlagt hur gravida använder bältet. S...

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

Följ oss på