Folksam höjer sin återbäringsränta i KP-delen

Från och med den 1 mars 2009 höjer Folksam återbäringsräntan från 1 procent till 3 procent före skatt och avgifter för premiebestämd försäkring inom verksamhetsgrenen KP Pension & Försäkring, en del av Folksam.

Höjningen görs mot bakgrund av att målnivån för den kollektiva konsolideringen, balansen mellan bolagets tillgångar och kundåtaganden, har överträffats vid årsskiftet. Överskottet fördelas därför till spararna genom en höjning av återbäringsräntan från och med mars.

– Det är givetvis glädjande att vi ligger över målnivån för den kollektiva konsolideringen och att vi på grund av detta kan öka spararnas återbäring. Det är ett positivt besked på en pensionsmarknad, som inte översållas av ljuspunkter just nu. Det är trots allt ungefär 300 000 sparare som berörs av det positiva beskedet, konstaterar Folksams vd Anders Sundström.

För ytterligare information:
Anders Sundström, vd Folksam, telefon 070-589 19 11
Roger Edquist, chef KP Pension & Försäkring, telefon 070-520 21 37

Presschef: Lars Åkerkvist, telefon 08-772 60 77, 0708-31 60 07

Folksam är ett försäkringsbolag med ett stort utbud av försäkringar, spar- och lånemöjligheter för alla behov. Varannan svensk, vartannat hem, var femte bil och nittio procent av alla som idrottar är försäkrade genom Folksam. Den kunskap vi får använder vi för att på lång sikt öka trafiksäkerheten, bidra till människors hälsa och minska miljöpåverkan. Folksam grundades 1908 och har kontor i hela Sverige. Läs gärna mer på www.folksam.se

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2018-03-16

Var: Stockholm, Grand Hôtel Vinterträdgården När: torsdagen den 15 mars Närvarande: Många fler än vanligt, omkring 1000 personer varav 200 ...

2017-06-29

I dagens metro blev jag intervjuad om hur ni kör säkert i sommar. Här kommer en kortfattad lista: Även om det blir en liten omväg välj mitt...

2018-03-15

Den svenska arbetslöshetsförsäkringen (a-kassan) är en udda konstruktion jämfört med övriga socialförsäkringar. Det är en hybridform mell...

Följ oss på