Jesper Andersson ny vd för Tre Kronor

Styrelsen för Tre Kronor Försäkring har utsett Jesper Andersson till ny vd. Tre Kronor är Sveriges mest lyckade bankassuranssamarbete och ett helägt dotterbolag i Folksam med Swedbank och Sparbankerna i Sverige som samarbetspartner.

– Jag är mycket nöjd att Jesper Andersson har antagit utmaningen att fortsätta göra Tre Kronor till ett framgångsrikt försäkringsbolag. Parallellt med rollen som chefaktuarie har Jesper deltagit i arbetet med att utveckla Tre Kronor. Han är rätt person att, tillsammans med medarbetarna i Tre Kronor, få bolaget att växa, säger Stefan Holm, ordförande i Tre Kronor.

Jesper Andersson har arbetat i Folksam sedan år 2000 och har de senaste åren varit verksam som koncernchefaktuarie för Folksam Sak. Dessutom har han arbetat med utvecklingen av Tre Kronor och varit involverad i processen när Folksam förvärvade bolaget 2007.

– Det är en stor utmaning att tillsammans med Tre Kronors kompetenta medarbetare fortsätta att stärka det goda samarbetet med Swedbank och Sparbankerna mot de mål styrelsen har satt upp. Jag vill fortsätta att utveckla Tre Kronor och dess erbjudande av konkurrenskraftiga produkter, säger Jesper Andersson.

Jesper Andersson tillträder snarast möjligt.

För ytterligare information, kontakta Birgitta Hammarström, telefon 0734-39 33 37.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på