Jesper Andersson ny vd för Tre Kronor

Styrelsen för Tre Kronor Försäkring har utsett Jesper Andersson till ny vd. Tre Kronor är Sveriges mest lyckade bankassuranssamarbete och ett helägt dotterbolag i Folksam med Swedbank och Sparbankerna i Sverige som samarbetspartner.

– Jag är mycket nöjd att Jesper Andersson har antagit utmaningen att fortsätta göra Tre Kronor till ett framgångsrikt försäkringsbolag. Parallellt med rollen som chefaktuarie har Jesper deltagit i arbetet med att utveckla Tre Kronor. Han är rätt person att, tillsammans med medarbetarna i Tre Kronor, få bolaget att växa, säger Stefan Holm, ordförande i Tre Kronor.

Jesper Andersson har arbetat i Folksam sedan år 2000 och har de senaste åren varit verksam som koncernchefaktuarie för Folksam Sak. Dessutom har han arbetat med utvecklingen av Tre Kronor och varit involverad i processen när Folksam förvärvade bolaget 2007.

– Det är en stor utmaning att tillsammans med Tre Kronors kompetenta medarbetare fortsätta att stärka det goda samarbetet med Swedbank och Sparbankerna mot de mål styrelsen har satt upp. Jag vill fortsätta att utveckla Tre Kronor och dess erbjudande av konkurrenskraftiga produkter, säger Jesper Andersson.

Jesper Andersson tillträder snarast möjligt.

För ytterligare information, kontakta Birgitta Hammarström, telefon 0734-39 33 37.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-06-03

Idag på internationella cykeldagen släpper vi på Folksam ett nytt cykelhjälmstest och i år har vi testat både barn- och vuxenhjälmar. Precis...

2021-03-04

  Tillsammans med stiftelsen Chalmers Industriteknik har vi på Folksam genomfört en studie där vi kartlagt hur gravida använder bältet. S...

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

Följ oss på