Jesper Andersson ny vd för Tre Kronor

Styrelsen för Tre Kronor Försäkring har utsett Jesper Andersson till ny vd. Tre Kronor är Sveriges mest lyckade bankassuranssamarbete och ett helägt dotterbolag i Folksam med Swedbank och Sparbankerna i Sverige som samarbetspartner.

– Jag är mycket nöjd att Jesper Andersson har antagit utmaningen att fortsätta göra Tre Kronor till ett framgångsrikt försäkringsbolag. Parallellt med rollen som chefaktuarie har Jesper deltagit i arbetet med att utveckla Tre Kronor. Han är rätt person att, tillsammans med medarbetarna i Tre Kronor, få bolaget att växa, säger Stefan Holm, ordförande i Tre Kronor.

Jesper Andersson har arbetat i Folksam sedan år 2000 och har de senaste åren varit verksam som koncernchefaktuarie för Folksam Sak. Dessutom har han arbetat med utvecklingen av Tre Kronor och varit involverad i processen när Folksam förvärvade bolaget 2007.

– Det är en stor utmaning att tillsammans med Tre Kronors kompetenta medarbetare fortsätta att stärka det goda samarbetet med Swedbank och Sparbankerna mot de mål styrelsen har satt upp. Jag vill fortsätta att utveckla Tre Kronor och dess erbjudande av konkurrenskraftiga produkter, säger Jesper Andersson.

Jesper Andersson tillträder snarast möjligt.

För ytterligare information, kontakta Birgitta Hammarström, telefon 0734-39 33 37.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2018-05-28

Var:  Haymarket, Stockholm När:  15 maj 2018 Hur många:  Cirka 50 personer Vad beslutades:  Vanliga stämmofrågor. Flera nya ledamöter vald...

2019-09-12

Befinner mig på en konferens i biomekanik och lyssnade just på ett föredrag som visar att risken för en äldre passagerare är tre gånger hög...

Följ oss på