Folksam och Falsterbo Horse Show förlänger samarbetsavtal

I tretton år har Falsterbo Horse Show och Folksam samarbetat kring Folksam Scandinavian Open, den i särklass mest betydelsefulla unghästtävlingen i Sverige. Nu har ett nytt avtal på tre år tecknats.

Den nya överenskommelsen mellan Folksam och Falsterbo Horse Show innebär fortsatt stabilitet åt tävlingarna.

– Vi är oerhört glada åt samarbetet med Folksam, säger Jana Wannius, President, Falsterbo Horse Show. Det har inneburit en stadig utveckling både sportsligt och kommersiellt. Falsterbo har blivit en marknadsplats för svensk uppfödning med spekulanter från hela världen.

I år har 652 unga hopp- och dressyrhästar varit med och kvalat runt om i landet. 365 unghästar kommer till start i 5- och 6-årsklasserna, vilket är nytt deltagarrekord för Folksam Scandinavian Open.

–Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och därför förlänger vi samarbetsavtalet med Falsterbo, något som ger stabilitet åt tävlingarna, säger Ann Andersson, Folksam Djurförsäkringar.

Förutom Scandinavian Open har Folksam flera andra arrangemang i samband med Falsterboveckan.

Seminarier: Folksam sprider kunskap genom kostnadsfria seminarier. Måndagskvällens paneldebatt i VIP-tältet har blivit en populär tradition. Cirka 250 ryttare, hästägare och uppfödare lyssnar till experternas råd och kan ställa sina egna frågor. Därtill bjuder Folksam på inspirerande frukostseminarier.
Stora Hingstpriset: För femte året delar Folksam tillsammans med Falsterbo Horse Show ut pris till bästa fadershingst i Folksam Scandinavian Open. Priset går till de två hingstar som har mest framgångsrika avkommor i hoppning respektive dressyr i årets Folksam Scandinavian Open.

För mer information om Falsterbo Horse Show gå in på www.falsterbohorseshow.se eller följ Falsterbo Horse Show på Facebook www.facebook.com/FalsterboHorseShow.

För ytterligare information:
Ann Andersson, Folksam Djurförsäkring, telefon 0708-31 64 81

Andreas Jerat, presschef Folksam, telefon 0708-315801
Jana Wannius, President, Falsterbo Horse Show, telefon 0707-83 83 03

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vår vision är att människor ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Om Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show arrangeras i juli varje år och är Skandinaviens största utomhusevenemang inom ridsport. År 2013 hålls tävlingarna 6-14 juli. Falsterbo Horse Show innebär inte bara internationell toppsport där svenska och internationella toppryttare tävlar i både hoppning och dressyr, utan är även en totalupplevelse med spänning, show, fest och trevliga människor. År 2012 hade evenemanget över 61 970 besökare. TV-sändningar från tävlingarna visades i hela 71 länder. Totalt delades det ut prispengar för 6,5 miljoner kronor. Läs mer om Falsterbo Horse show på www.falsterbohorseshow.com.

Följ oss på