Folksam och Svenska Basketbollförbundet förlänger samarbete

Folksam och Svenska Basketbollförbundet (SBBF) förlänger sitt samarbete med ytterligare tre år. Fokus i samarbetet ligger på gemensamma skadeförebyggande åtgärder riktade mot unga basketspelare. En nyhet är att Folksam kommer involveras i ”Basketsmart”, SBBF:s koncept för uppvärmning och skadeförebyggande.

De gemensamma aktiviteterna riktar framförallt in sig på de yngsta basketspelarna som spelar Easy Basket. Målsättningen är att på ett tidigt skede öka deras förståelse för åtgärder som minskar skador under träningar och matcher.
– Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om och genom avtalet med SBBF får vi möjlighet att arbeta vidare med skadeförebyggande åtgärder för framförallt ungdomar inom en populär ungdomsidrott. Genom samarbetet befäster vi också vår position som idrottens försäkringsbolag, säger Lars-Inge Svensson, chef för Folksam idrott.

– Svenska Basketbollförbundet har under flera år haft ett givande samarbete med Folksam. Det är spännande när man tillsammans med en partner, som tillhandhåller bra försäkringslösningar, kan arbeta med att utveckla skadeförebyggande metoder för utsatta grupper som barn och ungdomar. Vi är därför mycket glada över att vi skrivit ett avtal som gör att vi fortsätter med detta i minst tre år till, säger Lena Wallin-Kantzy, generalsekreterare i Svenska Basketbollförbundet.
För ytterligare information:
Lars-Inge Svensson, chef för Folksam idrott, telefon 0708-31 52 17
David Hussein, marknadsansvarig, Svenska Basketbollförbundet, telefon 08-699 63 07

Följ oss på