Folksam lanserar skalbar hundförsäkring – välj hundförsäkring efter behov

Bas, Mellan eller Stor – nu finns Folksams hundförsäkring i fler varianter än tidigare. För hundägarna innebär det att det går att välja innehåll och ersättningsbelopp utifrån behov, något som Folksams kunder efterfrågat.

Folksams hundförsäkring finns nu i de tre varianterna Bas, Mellan eller Stor. En av nyheterna är att hundförsäkring Stor ersätter veterinärkostnader ända upp till 75 000 kronor. Hundägaren kan dessutom påverka priset på försäkringen genom att välja mellan två nivåer av självrisk.

– Eftersom vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om har vi tagit fram en hundförsäkring utifrån hundägarnas önskemål – med stor valfrihet både när det gäller ersättningsnivåer och självrisk, säger Jan Lindblom, marknadschef Djur, Folksam.

Folksams nya hundförsäkring finns i tre varianter:

Bas: Innehåller veterinärvårdsförsäkring där hundägaren själv väljer mellan 1 500 och 3 000 kronor i fast självrisk, utöver den rörliga (20 procent av veterinärskostnaden). Ersätter bland annat undersökning och behandlingar vid olycka eller sjukdom, upp till 25 000 kronor.
Mellan: Förutom allt som ingår i Bas så ersätter Mellan även mer avancerade undersökningar som till exempel magnetröntgen och datortomografi. Dessutom ingår ersättning för rehab, medicin och viss tandvård. Ersätter veterinärvårdskostnader upp till 50 000 kronor.
Stor: Förutom allt som ingår i Bas och Mellan tillkommer ersättning vid strålnings- och cellgiftsbehandling samt ersättning om implantat av höftprotes behövs. Ersätter veterinärvårdskostnader ända upp till 75 000 kronor.

Vid tecknande av Folksams hundförsäkringg går det också att välja att lägga till en livförsäkring. De som har försäkrat både sitt hem och sin hund hos Folksam får 10 procent i samlingsrabatt per hund.

För ytterligare information:
Jan Lindblom, marknadschef Djur, Folksam, telefon 0708-31 65 15
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

Följ oss på