Teckenspråk det nittonde språket i Folksams flerspråkiga kundservice

Nu kan alla teckenspråkiga få råd om försäkringar och pensionssparande på sitt eget språk. Folksam har sedan 2002 en rikstäckande kundservice på 18 språk. Teckenspråk blir nu det nittonde språket.

Det finns cirka 30 000 teckenspråkiga personer i Sverige. Även om de flesta myndigheter idag erbjuder information i form av filmer på teckenspråk, så är det inte lika vanligt med teckenspråkig direktkommunikation, och särskilt inte hos företag. Folksams flerspråkiga kundservice hanterar redan idag cirka 100 000 samtal per år, vilket visar på att det finns ett stort behov av att få service på sitt eget språk.

Svenska Dövidrottsförbundet är en av de organisationer som är mycket positiv till den nya teckenspråksservicen hos Folksam:

– Att våra medlemmar nu får möjlighet till en teckenspråkig direktkommunikation kring försäkringsärenden är väldigt bra. Det underlättar mycket för alla teckenspråkiga, säger Joachim Sundström, sportchef och Therese Rollvén, utvecklingssamordnare på Svenska Dövidrottsförbundets kansli.

För att använda den nya servicen fyller kunden i ett formulär och blir sedan kontaktad av Folksams rådgivare. Kommunikationen sker därefter på teckenspråk via ett videosystem.

– Vi lägger ner ett stort engagemang på att kunna kommunicera med alla kunder på deras eget språk. Att vi nu kan erbjuda rådgivning på teckenspråk är ett naturligt led i Folksams mångfaldsarbete, säger Mikael Petersson, ansvarig för integrations- och mångfaldsfrågor hos Folksam.

Folksam har valt att använda ett system från Omnitor för att kunna erbjuda teckenspråkstjänsten, och därför är det viktigt att ange mobilnummer, e-postadress och en SIP-adress för att bli uppringd.

Här bokar du tid hos Folksams kundservice på teckenspråk:
http://www.folksam.se/kundservice/kontaktpateckensprak

För ytterligare information:
Mikael Petersson, Diversity Business Manager Folksam, telefon 0708-31 62 53
Joachim Sundström, sportchef Svenska Dövidrottsförbundet, joachim.sundstrom@dovidrott.se, joachim.sundstrom@sip.omnitor.se (bildtelefon)
Lotta Örtnäs, pressekreterare Folksam, telefon 0708-31 67 66

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2018-05-28

Var:  Haymarket, Stockholm När:  15 maj 2018 Hur många:  Cirka 50 personer Vad beslutades:  Vanliga stämmofrågor. Flera nya ledamöter vald...

2019-10-17

Om du bedriver forskning med fokus på barns hälsa, hälsofrämjande forskning inom vägtransportområdet och idrottsskador så har du chans att s...

Följ oss på