Folksam blir ridsportens huvudsponsor

Folksam blir ridsportens nya huvudsponsor i ett långsiktigt samarbete. Folksams satsning på ridsporten centralt omfattar alla verksamhetsområden inom Svenska Ridsportförbundet och lägger extra stor vikt på utbildning och ungdom, de viktiga nycklarna till framtidens ridsport.

– Ridsporten har saknat en huvudsponsor under några år och därför är vi glada och stolta att Folksam väljer att storsatsa på ridsporten. Det ger ridsporten nya möjligheter, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

Folksam har ett långvarigt och stort engagemang inom idrotten. Bland annat som partner till 54 olika idrottsförbund, varav fem är prioriterade samarbetspartners. Ridsporten blir en av de fem, och som genom samarbetet knyts ännu närmare idrotten.

– Det är mycket glädjande att Svenska Ridsportförbundet valt Folksam som samarbetspartner och det är ytterligare en bekräftelse på att vi är idrottens försäkringsbolag. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om genom att stärka deras erbjudande. Ridsport är ju den näststörsta ungdomsidrotten i Sverige och är också en sport som engagerar många av våra kunder, säger Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott.

Genom samarbetet med Folksam kommer Svenska Ridsportförbundet bland annat att kunna erbjuda medlemmarna en Svenska Ridsportförbundets hemförsäkring. Förbundet kan också dra nytta av Folksams långa erfarenhet av skadeförebyggande arbete inom idrott. Folksam har till exempel varit med om att framgångsrikt förebygga knäskador på fotbollstjejer genom programmet Knäkontroll.

– För oss är det viktigt sätta medlemmen i fokus och därför känns det väldigt bra att redan nu tillsammans med vår nya huvudsponsor kunna presentera en nyhet i avtalet som innebär reell nytta för våra medlemmar, säger Ulf Brömster.

Samarbetet löper inledningsvis över en femårsperiod och från 1 januari 2016. Folksams olycksfallsförsäkring för alla medlemmar i Svenska Ridsportförbundet träder i kraft 1 januari 2017. Nuvarande olycksfallsförsäkring för Svenska Ridsportförbundets medlemmar löper enligt avtal ett år till.

Det nya samarbetet innebär att Svenska Ridsportförbundet centralt lämnar ett mångårigt och framgångsrikt samarbete med Agria Djurförsäkringar, tidigare huvudsponsor, och sedan 2012 ridsportens förbundssponsor.

För ytterligare information:
Ulf Brömster, ordförande Svenska Ridsportförbundet, 0220-456 25
Carina Sjöberg, generalsekreterare, Svenska Ridsportförbundet, telefon 0220-456 50
Lars-Inge Svensson, chef Folksam Idrott, telefon 0708-31 52 17

Om Svenska Ridsportförbundet
I över hundra år har Svenska Ridsportförbundet samlat hästälskare och utvecklat svensk ridsport. Genom cirka 900 ideella föreningar och med hästen i centrum arbetar vi för främja ridsport som fritid och idrott upp till olympisk nivå. Vi är en del av idrotten och Sveriges näst största ungdomsidrott. Men vår paroll är att erbjuda ridsport för alla – hela livet. För att hästkrafter får människor att må bra. Läs mer på www.ridsport.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på