Henrik Persson ny vd i Tre Kronor


Styrelsen för Tre Kronor har vid ett extra styrelsemöte utsett Henrik Persson till ny vd för skadeförsäkringsbolaget. Han tillträder befattningen den 2 december och efterträder Jesper Andersson som blivit chef för affärsområde Privat i Folksam. 

Henrik Persson är idag vd för KPA Pensionsservice. Han kom till KPA Pension i september 2007 och har där haft olika roller inom affärsutveckling och försäljning. Till Folksam kom Henrik Persson 2001 efter avlagd magisterexamen i internationell ekonomi vid Karlstads universitet. 

– Henrik Persson är en klok, erfaren och drivande person. Jag var med och rekryterade honom för några år sedan då KPA Pensionsservice behövde en ny vd och har sett det goda arbete som han har gjort där. Henrik kommer att bli en stor tillgång för Tre Kronor och jag, liksom övriga styrelsen, är glada att han tackat ja till vd-rollen i Tre Kronor, säger Elisabeth Sasse, chef affärsområde Partner och kollektivavtal.

– Jag är glad att få möjligheten att arbeta med Tre Kronor och lära känna bolaget, medarbetarna och kunderna. Samtidigt vill jag tacka för nio mycket inspirerande år inom KPA Pension men nu är det tid att gå vidare, säger Henrik Persson.

Henrik Persson tillträder tjänsten den 2 december. Han efterträder Jesper Andersson som den 1 september tillträdde som chef för affärsområde Privat i Folksam.   

För ytterligare information:
Elisabeth Sasse, chef affärsområde Partner och kollektivavtal, 070-831 55 78
Folksams pressjour, 08-772 66 60

Följ oss på