Folksams kommentar till Kalla Faktas reportage om det tidigare erbjudandet Seniorkapital

Först vill vi djupt beklaga situationen för personerna i Kalla Fakta. Seniorkapital var ett bra erbjudande som har gett många med liten pension eller inkomst möjlighet att utnyttja sitt bundna kapital och få en ökad inkomst eller pension, den allra största majoriteten är nöjda.

Det är dock uppenbart att några förmedlare har sålt ett seniorkapitalliknade upplägg i vårt namn trots att vi har slutat med den sedan sommaren 2015. Lika uppenbart är det att de i några fall har sålt den till personer som av olika skäl varken behöver den eller ska ha den. Så ska det inte gå till och vi uppmuntrar inte på minsta sätt till ett sådant beteende. Vi kommer nu att bli ännu hårdare för att förhindra att detta sker. I de fall, som bland annat belysts av Kalla Fakta, har vi stängt av förmedlarna, och i vissa fall är de även satta under utredning. Vi kommer nu åter att kontakta alla förmedlare och se till att de benhårt följer våra regler.

Folksam ser positivt på rådgivning och har samarbeten med fristående förmedlare som träffar kunder. För att de ska kunna bli godkända av oss måste de dock dels inneha en licens från Insuresec och vara godkända av Finansinspektionen och stå under deras tillsyn.

Försäkringsförmedling är en strikt reglerad bransch, vi vill jobba med de bästa förmedlarna. Vi informerar och följer upp våra förmedlare på att det inte är tillåtet att använda vårt varumärke i produktpaketeringar som vi inte har godkänt. I detta fall har vi inte på något sätt uppmuntrat eller tillåtit en sådan paketering. Vi vill på alla sätt förhindra att förmedlare sätter ihop lösningar i vårt namn som vi inte har kontroll på eller själva erbjuder och går regelbundet ut och kontrollerar detta.

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2018-05-23

Var: Rival, Stockholm När: tisdag 22 maj Hur många: ca 100 personer, 75% av rösterna var representerade. Vad beslutades: Sedvanliga stämmofrå...

2018-04-23

Cyklandet i städer ökar men andelen cyklande barn minskar. Amanda, en kollega och jag har gått igenom alla olyckor där ett barn mellan 2014 och...

2018-05-02

I snart 14 år har jag varit Folksams välfärdsanalytiker, men nu har jag beslutat mig för att söka nya utmaningar utanför företaget. Inom kor...

Följ oss på