Stormen Alfrida: Många fortfarande utan el

Folksam fick under de två första dagarna in omkring 1 100 stormrelaterade skadeärenden och kunderna fortsätter att anmäla skador även under fredagen. Många är fortfarande utan el och nu börjar samtalen komma in om vattenskador som orsakats av frysta vattenledningar.

Den övervägande majoriteten av skadorna tycks finnas vid Roslagskusten och i Stockholm, och normalskadan är träd som blåst ner över fastighet. Folksam gick tidigare ut med tips och råd för att begränsa de stormrelaterade skadorna. Läs mer här.

Strömavbrottet påverkar
Nu börjar även samtal komma in om vattenskador på grund av frysning då många fastigheter står utan el efter stormen. Elnätsbolagen säger samtidigt att det kan dröja flera dagar innan strömmen är tillbaka.

Även i det här fallet finns det mycket kunderna kan göra för att på bästa möjliga sätt klara av en sådan påfrestande situation.

– Det handlar bland annat om att hitta sätt att hålla värmen så gott det går. Till exempel att använda endast ett rum, att klä sig i flera lager och använda filtar och mattor på golvet som isolering. Det är också viktigt att ta stöd av grannar och det omgivande samhället. Likaså bör man hålla koll på vattenledningarna så gott det går och kontakta fackman om man misstänker att installationen är skadad eller behöver hjälp med upptining, säger Kent Lindmark, som är skadeförebyggare på Folksam.

Folksam listar ett antal tips och råd till sina kunder som drabbas av strömavbrott här.

När det gäller försäkringen vid strömavbrott, så försäkrar Folksam vanligen inte för utebliven ström och inte för merkostnader för att bo på annat håll under tiden elen i hemmet är borta. Däremot ersätts eventuella skador med anledning av strömavbrottet.

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2018-05-28

  Var:  Haymarket, Stockholm När:  15 maj 2018 Hur många:  Cirka 50 personer Vad beslutades:  Vanliga stämmofrågor. Flera nya ledamöt...

2019-01-14

En bra bil bedöms förvisso ur många slags egenskaper. Men grundegenskaperna hos de bästa bilarna, tycker vi på Folksam, skall vara hög säk...

Följ oss på