Villaförsäkringen fortsatt etta

 

I veckan kom Konsumenternas med en ny jämförelse av villaförsäkringar. Folksam Stor står fortsatt som herre på täppan efter förändringar i både jämförelsen och vissa förändringar i våra egna villkor.

Grattis Sofie Dannaeus, affärschef boende, till att vi fortsätter att ha marknadens topprankade villaförsäkring.

– Tack, det känns roligt att vi behåller toppositionen. De här oberoende mätningarna från Konsumenternas ger medarbetarna ett viktigt argument i kundmötena där de kan känna sig trygga med att de faktiskt säljer en bra produkt.

Vad är det som är nytt med den här jämförelsen?

– Framför allt har Konsumenternas gjort vissa justeringar för att jämförelserna ska bli enklare för kunderna att ta till sig. Det handlar om färre kategorier och tydligare poängsättning. Och så jämför man tydligare skillnaderna i försäkringen mellan aktörerna, inte minst när det gäller läckageskador som är den största skadekostnadsposten.

Och vilka förändringar har vi gjort i avtalsvillkoren?

– Den främsta förbättringen är i Villaförsäkring Stor där vi har sänkt åldersavdraget från 20 000 kronor till 10 000 kronor. Men vi har också gjort vissa höjningar i självrisken. Att vi behåller förstaplatsen i den här förändrade jämförelsen och våra uppdaterade produktvillkor är ett fint kvitto på att vi har ett tryggt erbjudande till kunderna. Jag tycker dessutom att vi inte har fallit i fällan att anpassa villkoren efter jämförelser av det här slaget, utan att vi faktiskt utgår från kunderna och deras behov.

 

Jämförelsen finns i sin helhet här.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2019-10-17

Om du bedriver forskning med fokus på barns hälsa, hälsofrämjande forskning inom vägtransportområdet och idrottsskador så har du chans att s...

2019-09-30

P4 Stockholm gjorde en intervju angående olyckorna med elsparkcyklar som sändes lördags. När vi studerade de olyckor som skett i Stockholm unde...

2019-09-26

Elsparkcyklar har blivit ett allt vanligare inslag i trafiken just i år. Nu har vi forskare på Folksam analyserat de olyckor som rapporterats til...

Följ oss på