Kraftig ökning av hund- och kattförsäkringar i coronatider

I takt med att svenskarna tillbringat allt mer tid hemma har fler och fler skaffat husdjur. Hos Folksam har försäljningen av hund- och kattförsäkringar ökat kraftigt, vilket syns i Folksams försäljningsstatistik.

Hos försäkringsbolaget Folksam har försäljningen av hundförsäkringar ökat med 15 procent, jämfört med samma period förra året. Antalet sålda kattförsäkringar är ännu högre – ökningen är på 30 procent.

– Det finns definitivt en corona-effekt och vi kommer troligen att se en ännu större ökning under sommarsemestern eftersom många tillbringar den hemma. Då finns det möjlighet att ta hand om en hundvalp eller kattunge, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig för Folksams Djurförsäkringar.

Hemarbete under corona-pandemin har fått många som tidigare har funderat på valp eller kattunge att nu göra slag i saken. Eftersom valpar behöver tillsyn ett antal veckor innan de kan lämnas själva en längre stund har många tyckt att det tajmar bra att skaffa hund i samband med att matte eller husse jobbat hemifrån. Även om kattungar inte behöver hållas under uppsikt i lika stor utsträckning är det förstås praktiskt att vara hemma och ha koll när den nya lilla familjemedlemmen stegvis vänjer sig vid sitt nya hem.

– Vi tror att ökningen av antalet försäkrade valpar och kattungar även beror på att vår premie är konkurrenskraftig, samtidigt som vi har förbättrat villkoren i Folksams hund- och kattförsäkring, säger Jan Lindblom.

De hundraser som är mest populära är blandras, labrador retriever och fransk bulldog. Bland katterna är huskatt, ragdoll och Maine Coon mest populära.

De populäraste hundraserna att teckna försäkring för under 2020
1. Blandras
2. Labrador retriever
3. Fransk bulldog
4. Jämthund
5. Schäfer
6. Border collie

De populäraste kattraserna att teckna försäkring för under 2020
1. Huskatt
2. Ragdoll
3. Maine Coon
4. Sibirisk katt
5. Norsk Skogkatt
6. Birma

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

2020-08-17

Ingen har väl undgått att media rapporterat om olyckor i samband med användning av elsparkcyklar. Vi på Folksam har tidigare studerat detta men...

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

Följ oss på