Branschbäst på jämställdhet: ”Det händer inte av sig själv”

Genom att föregå med gott exempel kan man också ställa krav på andra. Det är strategin bakom försäkringsjätten Folksams jämställdhetsarbete, berättar koncernchefen Ylva Wessén i podden Di Jämställt Näringsliv.

När Ylva Wessén blev vd och koncernchef för Folksam i fjol var hon den första kvinnan att få uppdraget att leda försäkringsjätten. Inom koncernen har man i flera år arbetat aktivt för att nå en jämn könsfördelning och Folksam, som försäkrar i princip vartannat svenskt hushåll, beskrivs i bland som branschens mest jämställda bolag.

”Vår vision är att kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld och att allas potential ska användas till fullo. Men det händer inte av sig själv, utan vi har systematiskt satt upp mål och sagt att vill vi ha det så måste vi börja med att ha det så innanför våra egna väggar”, säger Ylva Wessén i podden Di Jämställt Näringsliv.

Lyssna på podden https://play.acast.com/s/di-jamstallt-naringsliv/3ylvawessen

Folksams pressjour
+46 8-772 66 60
pressjour@folksam.se

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-06-03

Idag på internationella cykeldagen släpper vi på Folksam ett nytt cykelhjälmstest och i år har vi testat både barn- och vuxenhjälmar. Precis...

2021-03-04

  Tillsammans med stiftelsen Chalmers Industriteknik har vi på Folksam genomfört en studie där vi kartlagt hur gravida använder bältet. S...

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

Följ oss på