Folksam uppmanar till kraftfullare klimatåtgärder

Folksamgruppen efterfrågar tillsammans med mer än 150 europeiska företag, investerare och affärsnätverk kraftfullare klimatåtgärder och en minskning av utsläppen av växthusgaser med minst 55 procent fram till 2030.

När Europeiska kommissionen sätter sig ner för att diskutera förslag till nya utsläppsnivåer till 2030 uppmanar mer än 150 europeiska företag, investerare och affärsnätverk att EUs ledare ska stödja ambitionen i European Green Deal och minska utsläppen av växthusgaser med minst 55 procent fram till 2030. Förutom Folksam har te x Microsoft, IKEA, Deutsche Bank, Unilever, H&M, Google, EDF, Signify och Apple skrivit under ett öppet brev.

– Vi vill bidra till en omstart som också snabbar upp klimatomställningen. För att vi ska kunna nå vårt nettonollmål behöver vi få de företag vi investerar i att genomföra sin resa mot nettonollutsläpp, men vi behöver också politik som möjliggör denna resa. Sverige och svenska EU-parlamentariker måste driva på så att EU antar mål om minst 55 procents minskning av växthusgaser till 2030 samt fem-årsdelmål tills 2050 när EU ska bli klimatneutralt, säger Ylva Wessén, Folksams vd och koncernchef i en kommentar till brevet.I brevet redogör vd:ar från hela Europa för hur man vill samarbeta med EU för att hantera effekterna av coronapandemin samtidigt som omstarten blir mer klimatresistent. Brevet visar på bredden av stöd för en ökad klimatambition, med företag från en rad olika sektorer, allt från tillverkning, tung industri, konsumtionsvaror, kraftproduktion, teknik och finans som alla stöder 55-procensmålet.

”Vi behöver snarast se ett ambitiöst genomförande av återhämtningspaketet inriktat på att uppnå en grön och digital omstart, med European Green Deal i centrum och förhöjda mål för kortsiktiga utsläppsminskningar.”

Initiativet leds av European Corporate Leaders Group (CLG Europe), en sektorövergripande grupp av europeiska företag som arbetar för att uppnå klimatneutralitet.

Läs brevet https://www.corporateleadersgroup.com/reports-evidence-and-insights/ceos-urge-eu-to-raise-emissions-targets

Kajsa Moström
Presschef Folksam
0708-31 64 07
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på