Folksam erbjuder PRO:s medlemmar finansiell rådgivning

Folksam börjar från och med nu att erbjuda samtliga medlemmar i PRO kostnadsfri finansiell rådgivning. PRO:s medlemmar kommer att erbjudas en direktlinje till Folksams privatrådgivare vilket gör det enklare att komma igång och diskutera sin ekonomiska situation. I rådgivningen kan PRO:s medlemmar exempelvis diskutera olika sparformer, investeringar och efterlevandeskydd.

Folksam har sedan slutet av 2020 erbjudit PRO:s medlemmar möjligheten att teckna försäkringar som exempelvis kollektiv hemförsäkring, Olycksfallsförsäkring samt Diagnos 60+ (ersätter för ett antal sjukdomsdiagnoser). Nu fördjupas samarbetet där PRO:s medlemmar även erbjuds möjligheten till finansiell rådgivning.

– Att som pensionär få sina pengar att räcka längre och till en stimulerande tillvaro här och nu är inte helt enkelt. Det finns många val och alternativ som kan få stor betydelse både för ens privata ekonomi och för nära och kära den dagen man avlider. Vi är glada över att tillsammans med PRO erbjuda deras medlemmar en personlig rådgivning som utgår från just deras situation och som hjälper dem till kloka finansiella val, säger Anna-Karin Laurell, enhetschef Marknad- och försäljning på Folksam.

Inom ramen för samarbetet kan även Folksam besöka olika lokalavdelningar inom PRO för att hålla föredrag eller genomföra webbinarium om olika aktuella frågor kopplat till sparande och försäkringar.

– Att vi inom PRO nu kan erbjuda möjligheten att prata om sin ekonomiska framtid tillsammans med Folksam känns väldigt bra. Jag vet att många äldre funderar kring sin ekonomiska situation och har frågor som de vill ha svar på. Att det nu även ingår en gratis olycksfallsförsäkring hos Folksam i tre månader när man går med i PRO gör också medlemskapet än mer attraktivt, säger Johanna Hållen, förbundssekreterare på PRO.

Fakta om PRO:
Pensionärernas riksorganisation (PRO) grundades 1942 och är Sveriges och Nordens största pensionärsorganisation med cirka 280 000 medlemmar. PRO verkar för ett samhälle där pensionärer har ekonomisk trygghet, där det finns bra vård och omsorg och där livsmiljön är trygg och stimulerande.

För ytterligare information:
Folksams pressavdelning, telefon 08-27 20 40 alt via e-post press@folksam.se
www.folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på