Folksams kommentar kring regeringens förslag på sänkt skatt för pensionärer

Idag presenterade regeringen en rad förslag med direkt påverkan på hushållens ekonomi, bland annat sänkt skatt för pensionärer.

Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam, om förslaget på sänkt skatt för pensionärer:
- Den föreslagna skattesänkningen på knappt 200 kronor i månaden är utan tvekan ett välkommet tillskott för många pensionärer men det räcker inte för att kompensera för den minskade köpkraften som inflationen och urholkningen av den allmänna pensionen lett till. För en hållbar och långsiktig lösning på problemen i det allmänna pensionssystemet behövs andra åtgärder. En höjd pensionsrätt, en pensionsgas som fördelar överskottet i pensionssystemet och en modernisering av garantipensionen, som Folksam har föreslagit, skulle höja pensionerna med mellan 1 000 – 2 300 kronor per månad före skatt och kommunernas skattekraft skulle höjas. Sjösätts dessa åtgärder skulle staten också kunna få ett överskott i statskassan på minst 8 miljarder kronor, visar våra beräkningar. Pengar som skulle kunna finansiera hela skattesänkningen på kapitalförsäkringar och investeringssparkonton. 

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se