Säkrare att låta livbolagen göra placeringar än att själv fundera vid köksbordet

Många medier har mer eller mindre dödförklarat livbolagsbranschen. Därför mötte Anders Sundström, vd Folksam, i dag medierna för att ge sin bild av livbolagens ekonomiska ställning.

–        Svenska folket är dessvärre inte tillräckligt intresserade av att själva placera sina pensionspengar för att kunna hitta de bästa lösningarna. I det läget är det betydligt säkrare att låta ett kompetent livbolag göra långsiktigt trygga placeringar än att sitta själv vid köksbordet och fundera, säger Anders Sundström, vd Folksam.

Med anledning av det ansträngda ekonomiska läget på världens marknader väljer Folksam Liv och KPA Pension att förtäta sin ekonomiska rapportering. Folksam Liv och KPA Pension kommer tillsvidare att rapportera preliminär solvensgrad och avkastning varje månad, med början den 7 oktober. Uppgifterna kommer att finnas tillgängliga på bolagets hemsida, www.folksam.se och uppdateras varje månad. Dessutom fortsätter företaget med kvartalsvis rapportering. Nästa kvartalsrapport blir den 25 oktober.