Välkommen till Folksam Jens Wikström

Med erfarenhet från bank, data-, fastighetsbransch och kommunpolitik tog Jens Wikström den 1 september över rollen som Folksamgruppens chef för Marknad och försäljning.  

Vita färgstänk på händerna avslöjar att Jens Wikström inte kommer direkt från kontoret när vi träffas. Det visar sig att han ställer i ordning och målar i den nya lägenheten i Stockholm dit familjen snart ska flytta.

– De senaste åren har jag pendlat till Stockholm och haft en liten lägenhet där jag bott i veckorna. Men nu går flyttlasset för hela familjen så vi behövde ett större boende, säger han.

Dialekten avslöjar den norrländska bakgrunden. Jens Wikström är född i och har varit Skellefteå trogen, med undantag för några studieår vid Luleå tekniska universitet. Men nu väntar Stockholm på heltid för familjen.

– Flyttlasset gick i augusti och det blir annorlunda för oss alla. Både min fru och son söker som bäst jobb och i augusti börjar vår dotter Ebba andra året på Anna Whitlock-gymnasiet i Stockholm. Det blir en påtaglig omställning, dels att flytta från småstad till storstad, dels att byta hus på landet till lägenhet mitt i stan. Och inte minst – nytt jobb. Spännande på många sätt!

Rollen som chef för Marknad och försäljning ser Jens mycket fram emot och eftersom han lämnade Nordea för en konkurrent har han också haft tid att läsa på en del.

– Det ska bli väldigt roligt och en spännande utmaning med min nya roll i Folksam. Jag har drivit motsvarande förändring i Nordea när det gäller att öka de digitala kontaktytorna med kunderna och samtidigt bibehålla och förstärka känslan av närhet och relation. Så jag tror mig kunna bidra en hel del. Att jobba nära kunderna och de medarbetare som varje dag möter kunderna är något som jag verkligen brinner för, säger Jens.

Kort om Jens Wikström
Född: I Skellefteå 1973
Utbildning: Dataingenjör
Familj: Hustru Erika, barnen Hugo och Ebba, 19 respektive 17 år samt dvärgschnauzern Ester
Gillar: Umgås med familjen, snickra, friluftsliv, motionera – ledamot i Friskis & Svettis Stockholms styrelse
Styrka: Har lätt att engagera och inspirera andra – är nog rätt bra på att kommunicera.
Svaghet: Jag kan ibland bli lite för ivrig och vill snabbt se resultat, då kan det bli svårt för andra att hänga med
Vill tipsa om: Det fantastiska rödingsfisket i Arjeplogsfjällen

Följ oss på