Folksam LO Pension och KPA Pensionsförsäkring i topp

Folksam LO Pension och KPA Pensionsförsäkring – två dotterbolag i Folksamgruppen – har högst och näst högst snittavkastning i branschen inom fondförsäkring, sett över både fem och tio år. Det visar nyhetsbrevet Risk och Försäkrings årliga jämförelse av utvecklingen i 13 fondförsäkringsbolag mellan åren 2009 och 2018.

Sett över tioårsperioden 2009-2018 hade Folksam LO Pension högst avkastning i branschen med en årlig avkastning på 10,4 procent, tätt följd av KPA Pensionsförsäkring med 9,7 procent i avkastning. Folksam LO Pension toppar även femårsstatistiken med 8,3 procent i årlig avkastning på sina fonder. Och KPA Pensionsförsäkring kommer på en andra plats på 7,6 procent. Snittavkastningen över tio respektive fem år för det tredje bolaget inom Folksamgruppen som erbjuder fondförsäkring – Folksam Fondförsäkring – blev 7,4 och 5,3 procent.

– Det känns naturligtvis fantastiskt och ger oss fortsatt råg i ryggen att kunna stå framför våra kunder och säga att de hos oss får en god avkastning över tid och därmed schyssta pensioner. Vi har nu toppat listan flera år i rad. Dessutom når vi de här avkastningsnivåerna på ett ansvarsfullt sätt genom att erbjuda fondförsäkring med tydlig hållbarhetsprofil. Så visst är vi stolta, säger Mia Liblik, vd för på Folksam LO Pension.

Om vi går så långt tillbaka som till år 2004 och jämför hur mycket en hundralapp har vuxit för en fondsparare sedan dess – alltså fram till och med 2018 – så toppar KPA Pensionsförsäkring med 228 kronor, medan Folksam LO Pensionkundens hundralapp vuxit till 220 kronor.

– KPA Pension var tidigt ute med hållbar kapitalförvaltning och det är roligt att visa att höga ambitioner inom hållbarhet är förenligt med ledande avkastning. Det ger våra kunder trygga pensioner när arbetslivet är över. Vårt mål är att vara bäst på pensioner och att våra placeringar bidrar till en snabbare omställning till hållbara städer och samhällen – på så sätt kan pensionspengarna göra nytta både under arbetslivet och pensionen, säger Britta Burreau, vd för KPA Pension.

Avkastningen efter det senaste året 2018, däremot, blev negativ för samtliga fondförsäkringsbolag till följd av börsturbulensen i slutet av året.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Kajsa Moström, presschef Folksamgruppen, 08-772 66 60

Om Folksamgruppen
Folksamgruppen erbjuder försäkringar, pensioner och långsiktigt sparande. Folksamgruppens vision är att våra fyra miljoner svenska kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi förvaltar 440 miljarder kronor, har fondförsäkringstillgångar på 160 miljarder kronor och en årlig premievolym på 50 miljarder kronor. Folksamgruppen består av de kundägda försäkringsgrupperna Folksam Liv och Folksam Sak med dotterföretag. I Folksamgruppen ingår varumärken som Folksam, KPA Pension och Folksam LO Pension.

Följ oss på