Folksam och Volvo Cars lanserar ny typ av bilförsäkring

Folksam och Volvo Cars ingår ett strategiskt partnerskap där Folksam levererar inkluderad försäkring i köp av Volvo XC40 Recharge, Volvo Cars första elbil online. Vagnskadegaranti ingår som vanligt i bilens pris, men nytt är att köpare av den här bilmodellen får med en 3-årig halvförsäkring som komplement till vagnskadegarantin.

Konceptet är nytt och en del av Volvo Cars online-strategi där kunder nu kan köpa sin nya XC40 online. Folksams bidrar, utöver vagnskadegarantin, med en gruppförsäkringslösning som innebär att försäkringen ingår i bilens pris. För både Folksam och Volvo Cars är detta ett helt nytt sätt att erbjuda kunden ett bilköp där försäkringen är inkluderad.

– Vi är mycket glada över det här unika strategiska partnerskapet med Volvo Cars. Det här är en ny produkt och ett helt nytt sätt att jobba med bilförsäkring både för oss och för branschen. Vi ser det som ett första exempel på hur vi kan erbjuda gruppförsäkringar till nya kundgrupper. Vår förhoppning är att vi på sikt ska kunna erbjuda en liknande lösning till fler Volvokunder, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef Folksam.

Det är första gången Volvo Cars och Folksam ingår ett formellt partnerskap. Folksam försäkrar vartannat hushåll och redan idag är Volvo det vanligaste bilmärket bland alla de bilar Folksam försäkrar.

– Att Folksam och Volvo Cars nu inleder ett samarbete känns naturligt då vi delar samma engagemang för trafiksäkerhet och hållbarhet. Folksam har forskat om trafiksäkerhet i över 30 år och har bidragit till förbättrade trafikmiljöer som exempelvis vajerräcken, säkra bilbarnstolar och whiplashskydd i bilen. Vi studerar trafikolyckor och genomför verkliga krocktester för att få fram vilka bilar som är säkrast och har låg miljöpåverkan, avslutar Ylva Wessén.

 

Följ oss på