Folksam förlänger sitt strategiska partnerskap med Newsec

Folksam utvecklar och förlänger sitt förvaltningsavtal med Newsec för samtliga sina fastigheter i Sverige. Det innebär att samarbetet som inleddes 2015 nu förlängs till och med 2025.

Folksam äger fastigheter i Stockholm, Skåne och Göteborg till ett värde av 46 miljarder fördelat på 800 000 kvm. Det förlängda avtalet som avser alla Folksam fastigheter i landet börjar gälla den första januari 2022 och omfattar ett totalt åtagande för ekonomisk-, kommersiell- och teknisk förvaltning samt teknisk drift. Uppdraget kommer att sysselsätta ett hundratal personer hos Newsec.

  • Avtalet tar vårt strategiska partnerskap med Newsec till en ny nivå och innebär att vi stärker förvaltningsorganisationen hos Newsec med fler medarbetare och vi fokuserar än mer på hållbarhetsarbetet genom att koppla nya resurser speciellt till det. Organisationen delas upp i ett affärsområde för kontor och ett för bostäder för att öka fokus ytterligare. Samarbetet gäller i första hand t.o.m. 2025 vilket ger utrymme att koncentrera oss på vår fortsatta lönsamma expansion, säger Lars Johnsson chef för Folksams fastigheter.
  • Att få fortsatt förtroende är det bästa betyg Newsec kan få. Samarbetet med Folksam är ett integrerat uppdrag där fastighetsförvaltning i framkant och att utveckla fastigheterna i enlighet med Folksams högt ställda krav på hållbarhet och värdetillväxt ingår, säger Eric Johansson, vd Newsec Property Asset Management Sverige.

Kajsa Moström
Presschef Folksam
0708-31 64 07
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Följ oss på