Folksam rekryterar investeringschef

Folksam har rekryterat Marcus Blomberg till den nyinrättade rollen som investeringschef på Folksamgruppen. Marcus kommer närmast från en roll som chef för Strategisk Allokering och Kvantitativ Analys på fjärde AP-fonden, AP4.

– Jag är mycket glad att Marcus börjat jobba hos oss. Med hans erfarenhet och bakgrund kommer Folksamgruppen stärka sitt arbete för god avkastning på kapital och samtidigt ytterligare stärka sin position som ledande inom hållbarhet när vi fortsätter vår resa mot att nå nettonoll i våra investeringsportföljer, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet på Folksam.

Marcus har lång erfarenhet som ledare inom kapitalförvaltning och tillgångsallokering från AP4, AMF, Länsförsäkringar och Alfred Berg. Han är civilingenjör från KTH och civilekonom från Stockholms Universitet. Marcus har redan börjat sin anställning.

Folksams pressavdelning
+46 8-772 66 60
pressjour@folksam.se

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på