Folksamgruppen investerar ytterligare 1 miljard i Volvo Cars

Utöver att Folksamgruppen omvandlar samtliga preferensaktier till stamaktier investeras ytterligare 1 miljard kronor i samband med Volvo Cars börsintroduktion. Folksamgruppens totala investering i Volvo Cars stamaktier uppgår därmed till över 3,1 miljarder kronor.

– Vi är nöjda med vår investering i Volvo Cars, som är ett framgångsrikt företag. När villkoren för emissionen nu blir så pass finansiellt attraktiva har vi därutöver beslutat att gå in med ytterligare 1 miljard kronor. Det är en spännande omställning som bolaget gör och som vi gärna bidrar till. Vi delar dessutom samma engagemang kring frågor kring trafiksäkerhet, säger Michael Kjeller, vice koncernchef och chef Kapitalförvaltning och hållbarhet Folksamgruppen.

Folksam fattade beslutet att investera i preferensaktier i Volvo Cars redan 2016 och återinvesterade i dessa 2019.

Lenner&Partners har varit rådgivare i affären.

Folksams pressavdelning
+46 8-772 66 60
pressjour@folksam.se

Följ oss på