Anders Lundsten ny CIO på Folksam

Under våren 2022 börjar Anders Lundsten som ny CIO på Folksam och tar plats i koncernledningen. Anders är för närvarande Group CIO på resebolaget Vinggruppen och har tidigare arbetat som CIO på bland annat Clas Ohlson och Dustin.

– Med Anders får vi en CIO med lång bakgrund som ledare och en bred erfarenhet från olika branscher. Han har lett stora IT-organisationer i förändring tidigare och har erfarenheter av att arbeta tvärfunktionellt och agilt, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef Folksamgruppen. 

– Jag ser fram mot att träffa alla medarbetare och att få sätta mig in Folksamgruppens verksamhet. Jag har lockats av bredden i IT-verksamheten och tilltalas också av den digitala förändringsresa som jag förstått att Folksam står inför med stora plattformsbyten och nya arbetssätt, säger Anders Lundsten. 

Björn Ekstedt fortsätter vara tillförordnad enhetschef för IT tills Anders Lundsten tillträder och kommer därefter att ansvara för implementeringen av Folksams nya riskplattform. 

Folksams pressjour
+46 8-772 66 60
pressjour@folksam.se

Följ oss på