Folksam får pris för sitt stora hjärta

Under tisdagskvällen vann Folksam guld i kategorin Bästa Expo vid årets Inhousetävling för kampanjen ”Hjärtat på Folksamskrapan”. Inhousetävlingen arrangeras av Arkitektkopia och syftar till att uppmärksamma den bästa kommunikationen framtagen internt av marknadsavdelningar och inhousebyråer.

– Det är jätteroligt att hjärtat på Folksamskrapan uppmärksammas och får detta pris. Jag vill rikta ett stort tack till alla mina kollegor som varit med och jobbat med detta. Vi har en fantastisk kreativ avdelning här på Folksam och att vi får detta pris är ett kvitto på att vår satsning på att ta ett större eget ansvar över vår kommunikation var rätt, säger Lena Strand, marknadschef på Folksam.

Juryns motivering:
Vår vinnare i kategorin Bästa Expo har skapat en stark lösning utifrån en till synes enkel kreativ idé, och med en självklar strategi som är väl genomförd i alla delar av aktiveringen. Den levererar genom att vara relevant i sin kontext, nå en bred publik live och digitalt och fånga sekundära mediakanaler. Detta bidrag skapar oväntat en stor emotionell upplevelse.

– Vårt hjärta är så mycket mer än de upplysta lamporna på fasaden av Folksamskrapan. Tack vare olika digitala lösningar och sociala medier har vi även lyckats sprida ljus och kärlek över hela Sverige vilket känns både roligt och betydelsefullt, säger Linda Holmsten, projektledare på Folksam för Hjärtat på Folksamskrapan.

Arbetsgrupp ”Hjärtat på Folksamskrapan”:
Lena Strand, marknadschef
Martin Agebrandt, varumärkesstrateg
Lina Gooch, kreativ chef
Linda Holmsten, projektledare
Anna Strandberg, produktionsledare
Eva Bergfeldt, art director
Lars Hedlund, copywriter
Per Evans, digital producent
Hans Ringmar, videoproducent
William Fonteneau, grafisk formagivare
Caroline Sinclair, Content och Social Media Specialist
Onemotion, ljusinstallation

På första advent, söndagen den 28 november, tänder Folksam årets hjärta på Folksamskrapan

För ytterligare information:
Folksams pressavdelning, telefon 08-772 66 60 alt via e-post pressjour@folksam.se
www.folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på