Björn Frimodig ny vd i Folksam Fondförsäkring

Den 1 juli tillträder Björn Frimodig som vd i Folksam Fondförsäkring AB. Björn kommer närmast från rollen som affärsstrateg i affärsområde Sak i Folksam och dessförinnan som vd i Saco Folksam Försäkrings AB. Han efterträder Charlotta Carlberg som tillträder som ny vd i Folksam Tjänstepension AB.

– Björn har lång erfarenhet av försäkringsverksamhet och är med sin bakgrund som affärsjurist väl insatt i den typ av verksamhet som Folksam Fondförsäkring bedriver. Jag är glad att välkomna Björn som ny vd i Folksam Fondförsäkring och är övertygad om att han kommer att leda arbetet med stor professionalism och ett tydligt kundfokus, säger Maria Liljedahl, styrelseordförande för Folksam Fondförsäkring.

Folksam Fondförsäkring förvaltar inga egna fonder utan erbjuder sina kunder möjligheten att välja från ett utbud av externa fonder som är noga utvalda av Folksam Fondförsäkrings fondselekteringsgrupp. Samtliga fonder som Folksam Fondförsäkring erbjuder är hållbara enligt Folksams hållbarhetskriterier.

– Jag är väldigt glad för den här möjligheten och ser fram emot att träffa mina nya kollegor och tillsammans ta ut en gemensam riktning framåt för Folksam Fondförsäkring. Vi ska alltid erbjuda ett varierat utbud av fonder med ett tydligt hållbarhetsfokus där våra kunder kan skräddarsy ett sparande som passar just deras förutsättningar och önskemål, säger Björn Frimodig, vd i Folksam Fondförsäkring.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se.

Följ oss på