Folksam i nytt samarbete med startup-företaget CAKE

Folksam tecknar avtal med den svenska, innovativa elmotorcykel- och elmopedtillverkaren CAKE. Avtalet sträcker sig över ett år och innebär att CAKE erbjuder sina kunder en frivillig och förmånlig försäkringslösning från Folksam, både för privat- och företagskunder. 

Avtalet började gälla 2022-07-01 och gruppförsäkringslösningen som idag erbjuds innehåller en omfattande moped- eller lätt mc-försäkring som säljs digitalt till ett förmånligt pris.

– Vi vill stärka vår position inom mobilitet och påskynda omställningen av fordonsindustrin. Framtiden är elektrisk och CAKE och deras produkter är en viktig pusselbit på den resan, som vi gärna hänger med på, säger Josef Halldelius, chef Affärsutveckling Affärsområde Sak på Folksam.

CAKE, som under 2020 sålde 400 fordon globalt har hittills under 2022 sålt det åttadubbla och räknar med att sälja 50 000 elmotorcyklar per år inom fyra år och 200 000 år 2030.

– Vi ser Folksam som en trygg partner och att deras produkter lever upp till de högt ställda förväntningar som våra kunder har på service och kvalitet. Med en attraktiv och komplett försäkring kan vi sänka tröskeln för våra kunder att ta beslutet att beställa våra hojar, säger Stefan Ytterborn, grundare och vd på CAKE.

Unikt skadeleverantörsavtal

Folksam och CAKE inleder också ett unikt skadeleverantörsavtal för reparationer som även omfattar hanteringen av totalskadade fordon. Normalt sett hanteras alla totalskadade fordon av avtalade fordonsdemonterare, för att de ska tas om hand på ett korrekt sätt för att återanvändas och återvinnas hållbart. I detta avtal med CAKE har de möjligheten att köpa tillbaka totalskadade CAKE-fordon själva för att återanvända eller återvinna reservdelar för att i slutändan bli komponenter vid reparationer eller till deras produkter inom re:CAKE.

Om CAKE
CAKE är en svensk tillverkare av lätta, elektriska motorcyklar och mopeder, vars syfte är att bidra och inspirera till ett nollutsläppssamhälle. Modellerna bygger för närvarande på tre olika plattformar – den lätta offroadmotorcykeln Kalk, den modulära Ösa och den smidiga pendlaren Makka. Tack vare ett omfattande utbud av tillbehör och konfigurationsmöjligheter vänder sig CAKE till en bred matris av användare och applikationer, inklusive kommersiell användning vid leveranser och andra stadstransporter.

CAKE har sedan starten mottagit en mängd utmärkelser och erkännanden för sin design och innovativa syn på mobilitet och andra samhällsutmaningar. Bland annat har man både år 2021 och 2022 utsetts till ett av världens mest innovativa företag av Fast Company samt mottagit utmärkelsen Time Magazine 100 most important inventions 2021.

Läs mer om CAKE här.

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på