Folksam och Preggers i nytt samarbete kring gravid- och barnförsäkringar

Idag saknar nästan hälften av alla barn det skydd som en barnförsäkring erbjuder. Genom ett nytt samarbete med gravidappen Preggers hoppas Folksam ändra på det. Inom ramen för det nya samarbetet kommer Preggers användare, direkt i appen, erbjudas information och möjligheten att teckna gravid- och barnförsäkringar från Folksam.

– Nästan hälften av alla barn i Sverige saknar det skydd som en barnförsäkring ger vilket innebär en ökad risk att inte få bästa möjliga stöttning i händelse av sjukdom eller olycka. Att öka förståelsen kring hur viktigt det är att ens barn försäkras så fort som möjligt efter födelsen och vilken hjälp du som gravid kan få via din försäkring tror vi kommer leda till att fler barn får ett bra försäkringsskydd, säger Johanna Dielemans, kundansvarig på Folksam för samarbetet.

Att vara rätt försäkrad under graviditeten kan ha stor betydelse i de fall barnet föds med en diagnos eller om den gravida drabbas av komplikationer under graviditeten eller förlossningen. Folksams gravidförsäkring erbjuder bland annat krisstöd samt obegränsade samtal med en barnmorska under hela graviditeten samt under barnets första år. Folksam erbjuder också marknadens högsta ersättning vid förlossningsskador.

– Vi på Folksam strävar alltid efter att vara relevanta för våra kunder, dels genom att erbjuda produkter och tjänster som motsvarar försäkringstagarens förväntningar och önskemål, dels genom att finnas där de finns. Genom vårt samarbete med Preggers är vi på Folksam övertygade om att vi kan bidra till att fler upplever en ökad trygghet i sin vardag som gör att de kan fokusera på den fantastiska fas i livet de nu är i, säger Josef Halldelius sektionschef Affärsutveckling i Folksam.

Om Folksams gravid- och barnförsäkringar:
https://www.folksam.se/forsakringar/barnforsakring/barnforsakring

Om Preggers:
Stroller AB är bolaget bakom Preggers som är en av de mest framgångsrika gravidapparna på marknaden och har över en miljon nedladdningar sedan starten 2017. I appen kan exempelvis den gravida och deras partner följa barnets utveckling, läsa och ta del av viktig information och kunskap kopplat till graviditeten samt ta del av attraktiva erbjudanden där försäkring är en viktig del – https://preggers.app.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på