Folksam tänder sitt hjärta för femte gången

Den första advent, söndagen den 27 november runt klockan 16.00, tänder Folksam Sveriges kanske synligaste hjärta på fasaden till huvudkontoret på Södermalm i Stockholm. Hjärtat på Folksamskrapan har blivit ett uppskattat och omtyckt inslag för många stockholmare och i år tänds det för femte gången.

– Vi är inne i en mörk period just nu och då tänker jag inte bara på att det är november utan naturligtvis även på det pågående kriget i Ukraina, klimatkrisen och den ekonomiska oron som påverkar oss alla. Just därför känns det extra viktigt i år att vi tänder vårt hjärta på Folksamskrapan och försöker sprida ljus och kärlek i mörkret, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef för Folksamgruppen.

I år kommer Folksams hjärta vara tänt från den 27 november till den 4 januari mellan klockan 05.00-09.00 och 16.00-22.00 varje dag. Förutom att begränsa tiderna på dygnet då hjärtat är tänt och minska storleken, jämfört med föregående år, vidtar Folksam även andra energisparande åtgärder som kompenserar för LED-lamporna som används i hjärtat.

– Vi får alltid väldigt många positiva reaktioner i samband med att vi tänder vårt hjärta. Hjärtat på Folksamskrapan har blivit något av en tradition och något som många ser fram emot och uppskattar. Om vi på Folksam kan sprida ljus och kärlek i dessa mörka tider så vill vi självklart göra det, säger Christopher Constantien, marknadschef på Folksam.

Bakgrund:
Första gången som Hjärtat tändes på Folksamskrapan var 2018 och det var några medarbetare på Folksam som placerade ut adventsljusstakar i fönstren i form av ett hjärta. Initiativet blev väldigt uppskattat, både av övriga medarbetare men framförallt av förbipasserande stockholmare. Även om storleken på Hjärtat har ändrats över tid är syftet detsamma, att sprida ljus och kärlek när det är som mörkast.

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på