Folksam och Svenska Tennisförbundet i nytt samarbete

Från den 1 januari 2023 inleder Folksam och Svenska Tennisförbundet ett samarbete som innebär att cirka 50 000 licensierade spelare och barn upp till 13 år omfattas av Folksams idrottsförsäkring om skadan skulle vara ett faktum. Idrottsförsäkringen innehåller även tjänsten Råd och vård för idrottsskador vilket innebär att spelarna får tillgång till fysioterapeuter som är experter på just idrottsskador.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar merparten av idrottare i en mängd olika specialidrottsförbund, till exempel inom fotboll, skidor och ridsport. Från bredd till elit – för de som lever på sin idrott, till de som springer motionslopp för den lokala idrottsklubben.

– Vi är glada att Svenska Tennisförbundet väljer att försäkra sina utövare hos oss. Vi har lång erfarenhet av att jobba för ett hållbart idrottande genom hela livet, vilket inkluderar skadeförebyggande insatser, men också genom expertkompetens från våra fysioterapeuter, säger Madeleine Hasselwander, Partneransvarig på Folksam Idrott.

Svenska Tennisförbundets roll är att arbeta för bättre tennis. Förbundets medlemmar är organiserade i sju regioner och 400 tennisklubbar. Tennis är en av Sveriges största barn- och ungdomsidrotter. Svenska tennisspelare har vunnit mängder av internationella ATP- och WTA-titlar, däribland 37 stycken Grand Slam-titlar. Förbundet har 13 000 licensierade tävlingsspelare och varje år arrangeras över 500 nationella tävlingar.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på