Folksam inleder samarbete med Svenska Volleybollförbundet

Från den 1 januari 2023 inleder Folksam och Svenska Volleybollförbundet ett samarbete som innebär att över 11 000 licensierade spelare och barn upp till 18 år omfattas av Folksams idrottsförsäkring om skadan skulle vara ett faktum. Idrottsförsäkringen innehåller dessutom tjänsten Råd och vård för idrottsskador vilket innebär att spelarna får tillgång till fysioterapeuter som är experter på just idrottsskador.

Folksam är idrottens försäkringsbolag och försäkrar merparten av idrottare i en mängd olika specialidrottsförbund, till exempel inom fotboll, skidor och ridsport. Från bredd till elit – för de som lever på sin idrott, till de som motionerar i den lokala idrottsklubben.

– Vi är glada att Svenska Volleyboll väljer att försäkra sina utövare hos oss. Vi har lång erfarenhet av att jobba för ett hållbart idrottande genom hela livet, vi ser fram emot att hitta projekt framöver där vi tillsammans kan arbeta skadeförebyggande, för att fler ska kunna spela volleyboll längre, säger Lena Lindqvist, kundansvarig på Folksam Idrott.

Drygt 190 föreningar är medlemmar i Svenska Volleybollförbundet. Dessa föreningar har ett växande antal spelare som är licensierade för tävling inom volleyboll, beachvolley och snowvolley. Visionen är att vara Sveriges mest välkomnande idrott, där Svensk volleyboll ska erbjuda tillgänglig livslång idrott där alla känner sig uppskattade och betydelsefulla, och får ett socialt och glädjefullt aktivt sammanhang.

– Det känns väldigt roligt att inleda ett samarbete med Folksam. De har starkast kompetens och mest erfarenhet av bra och moderna försäkringar för svensk idrott. Från svensk volleyboll så ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete som kan utvecklas på olika sätt, säger Simon Dahl, generalsekreterare i Svenska Volleybollförbundet.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på