Folksam förvärvar fastighet på Östermalm i centrala Stockholm

Folksam Sak förvärvar fastigheten Rotundan 1 i centrala Stockholm av Zürich Insurance för 565,5 miljoner kronor. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge med närhet till Humlegården och Stureplan. Närmaste tunnelbana är Östermalmstorg. Den uthyrningsbara arean är omkring 4 100 kvadratmeter och tillträdet sker under våren 2023.

Folksamgruppen, där Folksam Sak ingår, är finansiellt starkt och fortsätter sin expansion inom fastigheter. Under de senaste åren har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för drygt 27 miljarder kronor. Sammanlagt har Folksamgruppen nu direktägda fastigheter till ett värde av närmare 62 miljarder kronor.

– Vi fortsätter vår strategiska och lönsamma expansion av fastighetsportföljen genom ytterligare ett förvärv mitt i vår kärnmarknad Stockholm. Vårt fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen ligger fast. Folksamgruppen siktar på att öka sitt fastighetsbestånd ytterligare framöver, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksam.

En väl riskdiversifierad placeringsportfölj säkerställer en stabil avkastning även i tider av ekonomisk osäkerhet och fastigheter har över tid haft en väldigt fördelaktig riskjusterad avkastning.
För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
08-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på