Folksam släpper ny Ida-film inom ramen för konceptet ”För allt du älskar”

Idag, måndagen den 4 september, premiärvisas Folksams nya film inom ramen för konceptet ”För allt du älskar”. Filmen kretsar kring långsiktigt sparande och allt roligt du riskerar att missa om du sparar för lite. Karaktären Ida spelar huvudrollen, precis som i tidigare filmer.

Filmen har tagits fram internt av Folksams marknadsavdelning och externa samarbetspartners. Den är en flört med en klassiker inom dagens populärkultur, ”Tillbaka till framtiden”, där karaktären Ida kommer att få ett oväntat besök av sig själv från framtiden.

– Med den nya filmen vill vi på ett roligt sätt lyfta hur viktigt det är att börja spara till pensionen i god tid. Att, precis som i filmen, kunna ge sig själv pensionsrådgivning från framtiden vore naturligtvis bra men innan det är möjligt finns Folksam där för att hjälp dig hitta ett bra sparande till din pension, säger Linda Holmsten, projektledare på Folksam.

Folksams koncept ”För allt du älskar” lanserades 2020. Den nya säsongen har premiär den 4 september och kommer att gå under hela hösten i bland annat TV, YouTube och i olika sociala kanaler.

– Vår nya film är resultatet av ett fantastiskt lagarbete och jag vill verkligen lyfta fram alla kollegor på Folksam som jobbat med detta. Med en kreativ idé, hårt arbete och stort fokus har vi tillsammans tagit fram en film vi kan vara stolta över, säger Christopher Constantien, marknadschef på Folksam.

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=3TyOMbG1qik

Under hösten kommer ytterligare filmer att släppas inom ramen för konceptet ”För allt du älskar”.

För mer information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se.

Övergripande arbetsgrupp Folksam:
Gustav Egerstedt, Art director -frilans
Johan Holmström, Copywriter -frilans
Eva Bergfeldt, Art director
Lars Hedlund, Copywriter
Eric Widerdal, Videoproducent
Per Evans, Digital producent
Anna Strandberg, Produktionsledare
Linda Holmsten, Projektledare Marknad
Lina Gooch, Avdelningschef Reklam
Christopher Constantien, Marknadschef

Extern arbetsgrupp
Produktionsbolag: Giant & Toys
Regissör: Filip Tellander
Exekutiv producent: Tilde Franzén
Producent: Jacob Eklund
Fotograf: Fredrik Wenzel
Scenografi: Koja
Medverkande: Ester Sjögren
VFX supervisor och Online: Hampus Lindén.
Grade: Oskar Larsson – Tint post
Sound: Johan Johansson – Ponytail Sound
Music: Christian Ohlsson
Agency Producer: Markus Ahlm/Colony

Följ oss på