Folksamgruppen genom KPA Pension förvärvar fastighet på Kungsholmen i Stockholm

KPA Pension, som är en del i Folksamgruppen, har förvärvat fastigheten Brädstapeln 13 på Kungsholmen i Stockholm. Säljare är Europa, en paneuropeisk fondförvaltare inom fastigheter. Fastigheten har ett attraktivt läge och har totalrenoverats under de senaste åren. Den uthyrningsbara arean är cirka 13 300 kvadratmeter och tillträdet ägde rum den 1 februari 2024. 

– Vi fortsätter vår långsiktiga och strategiska expansion av vår fastighetsportfölj genom ett förvärv mitt i vår kärnmarknad Stockholm. Fastigheten är belägen bredvid befintligt ägd fastighet, Brädstapeln 16, som KPA förvärvade 2019. Vi ser stora möjligheter till synergier i form av energiinvesteringar och ökad förvaltningseffektivitet. Vårt fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen ligger fast, säger Jonas Bjuggren, fastighetsdirektör på Folksam. 

Folksamgruppens pressavdelning
+46 8-27 20 40
press@folksam.se

Följ oss på