Folksam lanserar ”Fint att prata pengar” – en webbserie om ekonomi, sparande och pension

I dag är det premiär för Folksams nya webbserie ”Fint att prata pengar” som i åtta delar kommer att behandla ämnen som exempelvis pension, hållbart sparande och ekonomisk psykologi. Medverkar gör bland annat Håkan Svärdman, Emilie Westholm och Marcus Svedberg från Folksam men även ett antal inbjudna gäster.

Syftet med serien är att tittaren på ett lättillgängligt sätt ska öka sin kunskap och få tips och råd inom en rad olika ämnen kopplat till ekonomi i allmänhet och den egna privatekonomin i synnerhet.

– Det finns många faktorer och beslut som påverkar din ekonomi, både idag och i framtiden men det är inte alltid lätt att veta vilken väg som är rätt. Jag hoppas och tror att vår nya webbserie ”Fint att prata pengar” kommer att göra komplexa frågor enklare och svåra ekonomiska beslut lite lättare att ta, säger Christopher Constantien, marknadschef på Folksam.

Fakta om ”Fint att prata pengar”:
Programledare är standupkomikern Sofia Nordin som även har lång erfarenhet i TV-branschen och arbetat med flera uppskattade produktioner. Utöver Håkan Svärdman, Emilie Westholm och Marcus Svedberg från Folksam kommer även Martin Holst som jobbar som rådgivare på Folksam att medverka. De externa gästerna Beatrice Widmark från Whatever.Land och Tova Larsson från Ung Privatekonomi kommer också att medverka i olika avsnitt. De åtta avsnittet kommer att göras tillgängliga på Youtube och sändas ungefär var tredje vecka.

Teman för de åtta avsnitten plus medverkande:
1.  Pensionsångest!
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och beteendevetaren Beatrice Widmark från Whatever.Land.
När det är för sent att börja spara till pensionen och så kan du få 12 miljoner i pension varje månad. Se hela första avsnittet här.

2.  Svajpa höger för tjänstepension!
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Tova Larsson från Ung Privatekonomi
Hur funkar det här med pension egentligen? Samtal om begreppen allmän-, inkomst-, premie- och garantipension och vad de egentligen betyder.

3.  Spargapet
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Tova Larsson från Ung Privatekonomi
Sparar killar och tjejer på olika sätt och i så fall varför? Vad är viktigt för killar respektive tjejer när det kommer till sparande.

4.  Bostad
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Martin Holst, rådgivare på Folksam
Kan man se sin bostad som en form av sparande? Vilka är fördelarna? Finns det nackdelar?

5.  Välfärdssystemet
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Martin Holst, rådgivare på Folksam
Kan jag lita på pensionssystemet eller måste jag spara till hela min pension själv?​​

6.  Hållbart sparande
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Emilie Westholm, chef ansvarsfullt ägande på Folksam
Finns det hållbart sparande och vad betyder det? Tänker kvinnor och män på samma sätt kring hållbart sparande och ansvarsfullt ägande?

7.  Sverige ett rikt land?
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och Marcus Svedberg, chefsekonom på Folksam.
Är Sverige ett rikt land? Varför är den svenska kronan så billig i så fall? Är den billig? Ibland talas det om fattigpensionärer men hur många är de och vad betyder det egentligen?

8.  Ekonomisk psykologi
Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam och beteendevetaren Beatrice Widmark från Whatever.Land
Varför är det så svårt att spara även om man vet att man borde?​ Om man är orolig för att man sparar för lite, hur ska man komma igång och sen hålla i?

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Tel: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksam
Folksam är ett kundägt företag. Vi erbjuder försäkringar och pensionssparande. Nästan varannan svensk är försäkrad hos Folksam och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Visionen är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Läs mer på www.folksam.se

Följ oss på