Tekniktalanger ska visa vägen på Folksam

Folksam inleder ett nytt program för att trygga tillväxt och framtidssäkra specialkompetenser inom IT och teknik.

​​Det årslånga introduktions- och utvecklingsprogrammet, som kallas Folksam Tech Talent drar igång efter sommaren och det sker i samarbete med it-företaget Sigma Young Talent.​​​

De kompetensområden som är i fokus är systemutveckling, arkitektur, IT-säkerhet, processutveckling och infrastruktur.

Programmet omfattar åtta till tolv deltagare, som utbildas och coachas parallellt med att de arbetar. Deltagarna är anställda av Sigma, men tanken är att de ska anställas av Folksam efter att programmet avslutats.

– ​Målgruppen är nyexaminerade med kompetenser inom den senaste tekniken. Vi vill att deltagarna i programmet bidrar till nytänkande hos oss och hjälper oss att visa vägen i förändringsresan mot att modernisera och digitalisera Folksam. För oss är programmet ett viktigt initiativ där vi ser fördelar med att använda oss av en samarbetspartner med redan etablerade kontaktvägar till studenter som målgrupp, säger Johan Rudén, CIO på Folksam.

Folksam Tech Talent är ett pilotprojekt och den långsiktiga ambitionen är att det ska få en uppföljare.

Följ oss på