Folksam Liv höjer återbäringsräntan

Folksam Liv höjer återbäringsräntan, både för tjänstepension och övrig livförsäkring. Återbäringsräntan för övrig livförsäkring höjs från 4 till 5 procent och för tjänstepension från 3 till 4 procent. Ändringen träder i kraft från och med den 1 juni.

– Vårt arbete för att skapa bra avkastning för våra kunder fortsätter att bära frukt. Vi är glada över att kunna höja återbäringsräntan för både övrig livförsäkring och för tjänstepensionen. Vårt engagemang för kunderna handlar om att värna en långsiktigt trygg och stabil avkastning på deras pensionssparande, säger Anna-Karin Laurell, affärsområdeschef Liv. 

Höjningen av återbäringsräntan från 4 till 5 procent respektive 3 till 4 procent sker från den 1 juni. Ändringen är i linje med Folksams konsolideringspolicy. Den kollektiva konsolideringsgraden, som visar relationen mellan värdet på de förvaltade tillgångarna och kundernas samlade försäkringskapital, uppgick per den 30 april till 119 procent för övrig livförsäkring och 116 procent för tjänstepension. Återbäringsräntan är före skatt och avgifter.

Följ oss på