Folksam Group invests in credit fund

Folksam Group invests a further SEK 2 billion in the Brunswick Real Estate Capital II credit fund. The fund is a credit fund that lends capital to commercial real estate in Sweden through senior secured loans.

– The investment is part of our ambition to generate maximum risk-adjusted returns to our customers. This is an excellent example of how we can complement our investments in interest-bearing assets, equities and real estate. Through Brunswick Real Estate, we gain access to strong competence in secured credit provision for commercial real estate in Sweden. This is an area of good growth and the investment provides us with an attractive return at a low risk, says Michael Kjeller, Chief Investment Officer at Folksam Group.

The investment means that the Folksam Group will expand the existing investment in the fund, which was made in November 2016 and amounts to SEK 1 billion. Brunswick Real Estate is a reputable investor and lender in the Nordic real estate sector. The company has approximately 50 employees divided among three offices in Stockholm, Helsinki and London.

The investment is distributed as follows witin the Folksam Group: Folksam Life 880 M, Folksam General SEK 220 million and KPA Pension SEK 900 million.

For further information:

Christian Hall, Group Investor Relations Manager +46 (0)724-68 70 60

Latest posts in social media

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Follow us on