The Folksam Group invests a further SEK 750 million in Volvo Cars

The Folksam Group has acquired further preferred stock in Volvo Cars to a nominal value of SEK 750 million. This acquisition took place in conjunction with Första AP-fonden’s (AP1) sale of their holdings. With this further acquisition, the Folksam Group has now invested a total of SEK 1,750 million in preferred stock issued by Volvo Cars.

“This investment provides our savings customers with a good risk-adjusted return, while at the same time offering them the opportunity to increase their ownership in a company strongly associated with Swedish industry,” says Michael Kjeller, Head of Asset Management and Sustainability, Folksam Group.

“Volvo Cars is now profitable and has a clear growth plan and high ambitions with regard to issues such as electrification strategies and self-driving vehicles. We are therefore delighted to have the opportunity to increase our involvement with the company,” continues Michael Kjeller.

In the event of a public listing, the Folksam Group’s preferred stock will be converted to new common stock by the issuer. The Folksam Group’s investment is distributed as follows: Folksam Liv SEK 375 million, Folksam Sak SEK 75 million and KPA Pension SEK 300 million.

Lenner & Partners has advised the Folksam Group in conjunction with this transaction.

For further information, please contact:

Kajsa Moström, Head of Folksam Group Media Relations on +46 (0)708 31 64 07

Latest posts in social media

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Follow us on