KPA Pension förvärvar nybyggd kontorsfastighet i Globenområdet

KPA Pension förvärvar en nybyggd kontorsfastighet av Fabege för 1 608 miljoner kronor. Förvärvet är ett led i att öka KPA Pensions fastighetstillgångar.

Fastigheten, Pelaren 1 om cirka 21 500 kvm färdigställdes 2018. Den ligger intill Globen City, Söderstaden och Slakthusområdet och är fullt uthyrd. I området pågår omfattande utveckling och det finns förtätningsplaner med nya bostäder, kontor och handel. Ambitionen är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman området och Södermalm.

– Det här är en långsiktig investering som hjälper oss att öka vårt innehav av fastighetstillgångar och trygga god avkastning på kundernas pensionspengar. Förvärvet ligger också helt i linje med vår fastighetsstrategi där kontor i bra lägen i storstäder är en hörnsten, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Värdet av KPA Pensions fastigheter uppgår efter investeringen till 13 miljarder kronor. Totalt är marknadsvärdet på Folksamgruppens fastigheter nu nästan 38 miljarder kronor.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksamgruppen, 08-772 63 17
Kajsa Moström, presschef, Folksamgruppen, 08-772 66 60

 

 

KPA Pension är det ledande pensionsbolaget inom kommunsektorn med en och en halv miljon enskilda kunder och 1000 arbetsgivarkunder. KPA Pension förvaltar i dag över 150 miljarder kronor och erbjuder pensionslösningar sedan 1922. Ägare är Folksam och Sveriges Kommuner och Landsting. KPA Pension har enbart etiska placeringar. Läs mer på www.kpa.se.

Följ oss på