Ylva Wessén leder Folksamgruppen

Ylva Wessén leder Folksamgruppen fram till att styrelserna för Folksam Sak och Folksam Liv utsett en efterträdare till Jens Henriksson som lämnat sitt uppdrag för att bli vd och koncernchef för Swedbank.

Tills dess är det 49-åriga Ylva Wessén som leder Folksamgruppen. Hon har en kandidatexamen i juridik och har arbetat inom Folksam sedan 2007. Ylva har haft en rad olika chefsroller inom koncernen, bland annat har hon varit chef för risk- och complianceavdelningen i Folksam Sak. Sedan 2016 har hon varit vice vd och vice koncernchef samt chef för Koncernstaben. 2017 blev hon utsedd till den sjätte mäktigaste kvinnan inom finansbranschen av Veckans Affärer.

− Vårt fokus på våra kunder och vår affär ligger självklart fast och vi fortsätter att arbeta med oförminskad styrka enligt de planer vi redan har satt. Allt för att nå målet att ha branschens mest nöjda kunder, säger Ylva Wessén i en kommentar.

Senaste inläggen i sociala medier

Facebook

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på