Folksam höjer återbäringsräntan till 4 procent

Från och med den 1 oktober höjer Folksam Liv återbäringsräntan för tjänstepension från 3 procent till 4 procent. Övrig livförsäkring lämnas oförändrad på 3 procent.

– Börserna har återhämtat sig starkt vilket även betyder att vi ser en positiv utveckling i vår livportfölj. Att vi återigen på kort tid kan höja återbäringsräntan visar både på Folksams finansiella styrka och på den stabilitet och trygghet som sparande i traditionell försäkring ger i tider av finansiell oro, säger Anna-Karin Laurell, chef Affärsområde Liv.

Ändringen ligger i linje med Folksams konsolideringspolicy. Den kollektiva konsolideringsgraden, det vill säga relationen mellan värdet på de förvaltade tillgångarna och kundernas samlade försäkringskapital, uppgick per den 31 augusti till 118,5 procent för tjänstepension och 118,5 procent för övrig livförsäkring. Återbäringsräntan är före skatt och avgifter.

Den senaste femårsperioden (2015 – 2019) har den genomsnittliga återbäringsräntan varit 6,9 procent för tjänstepensionsverksamheten och 5,8 procent för den övriga livförsäkringsverksamheten.

För ytterligare information:
Kajsa Moström, presschef Folksam, telefon 0708-31 64 07

 

Följ oss på