Pia Marions utsedd till ny CFO för Folksam

Pia Marions har utsetts till ny CFO i Folksam och kommer att ingå i koncernledningen. Pia Marions har mångårig erfarenhet av arbete inom försäkrings- och finansbranschen. Bland tidigare arbetsgivare återfinns Skandia Liv, Länsförsäkringar Liv och Finansinspektionen. Hon tillträder sin nya tjänst hos Folksam den 1 januari 2015.

Pia Marions är civilekonom med lång erfarenhet från en rad områden inom ekonomi och finans. Den nya tjänsten hos Folksam innebär att hon kommer lämna sin nuvarande tjänst som CFO på Carnegie, där hon arbetat sedan 2010. Dessförinnan har hon bland annat arbetat för Royal Bank of Scotland där hon varit COO för Norden under åren 2006 – 2010. Innan dess arbetade Pia Marions som CFO för Skandia Liv mellan 2002 – 2006. Tidigare erfarenheter omfattar Länsförsäkringar Liv, Finansinspektionen samt arbete som auktoriserad revisor hos Arthur Andersen i Sverige och New York.

– Det ska bli spännande att börja på Folksam och att få vara med på den förändringsresa som såväl försäkringsbranschen som Folksam genomgår i och med anpassningen till nya regelverk som Solvens 2, säger Pia Marions.

– Folksam ska vara ett modernt finansiellt företag. Med sin gedigna bakgrund från bank- och försäkringsbranschen kommer Pia tillföra värdefull erfarenhet i arbetet med att nå detta mål och säkerställa att Folksam förblir ekonomiskt starkt, säger Folksams koncernchef Jens Henriksson.

Pia Marions efterträder Folksams nuvarande CFO, Catrina Ingelstam, som tar över tjänsten som internrevisionschef för Folksam Sak från och med den 1 januari 2015.

För ytterligare information:
Pia Marions, tillträdande CFO, Folksam, telefon 08-588 689 87
Andreas Jerat, presschef, Folksam, telefon 0708-31 58 01

Följ oss på