Ny vd i Folksam Fondförsäkring utsedd

Folksam Fondförsäkrings styrelse har utsett Åse Ödewing till ny vd för bolaget. Åse har lång erfarenhet av livförsäkring med speciellt fokus på fondförsäkring. Mellan 2007 och 2012 var Åse Ödewing vd för Folksam Spar, ett bolag som främst arbetade med IPS och som såldes till Indecap under början av 2012. Åse har också sedan tidigare en bred och mångårig erfarenhet från ledande positioner i Folksam.

– Jag är mycket glad över förtroendet att få leda vårt framgångsrika fondförsäkringsbolag och det känns som en spännande utmaning. Fokus för Folksam Fondförsäkring blir de närmaste åren att satsa på individuell tjänstepension. Det är också viktigt att utveckla de interna processerna för att möta den höga försäljningstillväxt vi ser, säger Åse Ödewing.

– Vi är väldigt nöjda med att Åse accepterat uppdraget som vd. Utnämningen av Åse Ödewing är ett viktigt steg i Folksam Fondförsäkrings utveckling som ledande aktör på den svenska fondförsäkringsmarknaden och en del i hur vi vässar Folksam för framtiden. Det säger Lars-Åke Vikberg, styrelseordförande i Folksam Fondförsäkring. 

 Åse Ödewing ersätter Johan Wagman som tar ansvar för  Folksams satsning på individuell tjänstepension via förmedlare och partner. Tillträdet skedde den 1 januari 2013.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

2020-08-17

Ingen har väl undgått att media rapporterat om olyckor i samband med användning av elsparkcyklar. Vi på Folksam har tidigare studerat detta men...

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

Följ oss på