Elisabeth Sasse nygammal chef för Kollektivavtalad affär

Elisabeth Sasse, Folksam

Folksam har utsett Elisabeth Sasse till ny chef för Kollektivavtalad affär. Hon efterträder tidigare chefen Lars-Åke Vikberg. Elisabeth Sasse tillträder befattningen den 1 september. Hon fortsätter också att vara chef för Folksams Partneraffär.

I Kollektivavtalad affär har Folksam samlat all affär som bygger på kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter, med fokus på kollektivavtalad tjänstepension. Affären spänner över varumärkena Folksam, KPA Pension och Folksam LO Pension. Dessutom tillkommer Konsumentkooperationens pensionsstiftelse. Elisabeth Sasse var tidigare chef för Kollektivavtalad affär mellan 2011 och 2014.

– Jag är glad att Elisabeth Sasse vill ta ansvaret också för Kollektivavtalad affär. Hon kan verksamheten utan och innan och har dessförinnan mångårig erfarenhet av avtalsförhandlingar kring tjänstepensioner från privat, statlig och kommunal verksamhet, säger Folksams vd, Jens Henriksson.

– Kollektivavtalad affär står för 38 procent av premievolymen i Folksam med dotterbolag. Jag ser fram emot att fortsätta mitt engagemang för att öka värdet och tryggheten för våra kunder ytterligare, säger Elisabeth Sasse.

Elisabeth Sasse är idag chef för Folksams Partneraffär. Hon kommer att fortsätta att leda den affären parallellt med sitt nya uppdrag. Hon är ordförande i Folksam LO Pensions styrelse och sitter också i KPA Pensions styrelse.  Elisabeth Sasse arbetade tidigare som kanslichef och första ombudsman i Offentliganställdas förhandlingsråd (OFR).

För ytterligare information:
Elisabeth Sasse, chef Kollektivavtalad affär och affärsområde Partner, 0708-31 55 78
Patric Elmén, tf presschef Folksam, 0708-31 58 01

Följ oss på