Folksam rekryterar koncerngemensam presschef

Annika Kristersson, presschef Folksam med dotterbolag

Annika Kristersson blir presschef för Folksam med dotterbolag. Hon kommer närmast från en presschefstjänst på Tele2 Sverige. Hon tillträder den nyinrättade tjänsten den 1 september. 

– Jag är mycket nöjd med att ha rekryterat en så välkvalificerad person som Annika att leda och utveckla vårt arbete med PR och medierelationer i traditionella och sociala medier, säger Erik von Hofsten, informationschef i Folksam med dotterbolag.

– Vårt mediearbete rankas högt av journalister. Genom att inrätta en presschefstjänst för Folksam med dotterbolag finns förutsättningar att ytterligare stärka och bredda vår kommunikation och PR. Annika har precis den bakgrund som vi har letat efter och kan med sina erfarenheter ta Folksams kommunikation till nästa steg.

Annika Kristersson är 37 år och har över tio års erfarenhet av press- och PR-arbete. Före tiden på Tele2 arbetade hon som kommunikationskonsult på Hill & Knowlton.

– Det känns oerhört glädjande att få ta mig an utmaningen att utveckla Folksam med dotterbolags kommunikation i såväl traditionella som digitala medier. Att det just är Folksam gör mig extra stolt då det är ett stort, starkt och modernt företag där trygghet för kunderna och hållbarhet ligger i fokus, säger Annika Kristersson.

Tjänsten som presschef är en del av informationsavdelningen.

I och med att Annika Kristersson tillträder, återgår Patric Elmén – som varit tf presschef för Folksam och Folksam LO Pension – till sin konsultverksamhet. Birgitta Hammarström – som har varit presschef för KPA Pension och Förenade Liv – går in i en ny roll som kommunikationsstrateg på informationsavdelningen för Folksam med dotterbolag.

För ytterligare information:
Annika Kristersson, telefon 070-712 79 50
Erik von Hofsten, informationschef Folksam med dotterbolag, telefon 0722-30 20 26

 

Följ oss på