Folksam rekryterar efterträdare till Anders Sundström

Anders Sundström avgår som koncernchef och vd i Folksam, så snart en efterträdare har utsetts. Rekryteringen av en efterträdare påbörjas. Anders Sundström har av valberedningen i Swedbank föreslagits till ny ordförande för styrelsen i Swedbank AB.

– Folksam står väl rustat för att en ny vd ska kunna fortsätta vässa företaget för framtiden, säger Nina Jarlbäck, styrelseordförande i Folksam Liv. Under Anders Sundströms ledning har Folksam stärkt varumärket, ökat marknadsandelarna inom viktiga segment och byggt upp en ekonomisk styrka.

– Efter nio fantastiska år som vd för Folksam är det rätt tid för mig att lämna den exekutiva vd-rollen och övergå till styrelsearbete, säger Anders Sundström. Därför har jag tackat ja till att bli föreslagen som styrelseordförande i Swedbank AB.

Arbetet med att rekytera en ny vd och koncernchef leds av en rekryteringsgrupp, bestående av Nina Jarlbäck, styrelseordförande i Folksam Liv, Wanja Lundby-Wedin, styrelseordförande i Folksam Sak och Sture Nordh, vice ordförande i Folksam Liv.

– Vi kommer att anlita en rekryteringsfirma för att ta fram kandidater, säger Nina Jarlbäck. Vi är självklart angelägna att rekryteringen ska gå så fort som möjligt.

– Jag kör för fullt som vd i Folksam tills efterträdaren är rekryterad. Vi har många spännande saker på gång, säger Anders Sundström.

För ytterligare information:
Erik von Hofsten, informationschef Folksam, telefon 0722-30 20 26

Följ oss på