Folksamgruppen sätter nytt mål för fastighetsinvesteringar

Folksamgruppen, som tidigare kommunicerat ett expansionsmål på 10 miljarder kronor för fastighetsinnehavet, slår nu fast ett nytt mål om att öka med ytterligare 20 miljarder kronor.

I och med att dotterbolaget KPA Pension idag meddelade sitt förvärv av kontorsfastigheten Brädstapeln 16 i Stockholm för 4,3 miljarder kronor har Folksamgruppen sammantaget köpt fastigheter för 17 miljarder kronor sedan expansionen av fastighetsportföljen inleddes 2016. Marknadsvärdet på den fastighetsportfölj Folksamgruppen förvaltar uppgår nu till drygt 43 miljarder kronor och står för drygt nio procent av den totala tillgångsportföljens marknadsvärde.

Folksamgruppen sätter nu ett nytt expansionsmål för fastighetsportföljen om att inom de närmaste åren förvärva fastigheter för ytterligare 20 miljarder kronor.

– Vår organisation har genomfört en både kraftfull och lönsam expansion av fastighetsportföljen som vi är mycket glada över. Fastigheter bidrar med god riskspridning till vår totala tillgångsportfölj och därmed har dess avkastning kunnat öka utan att risknivån påverkats. Vi har dock ett fortsatt investeringsbehov, som bland annat följer av stora nettoinflöden av premier i försäkringsrörelsen, och det är mot den bakgrunden vi satt vårt nya expansionsmål. Det här är ett bra sätt för oss att skapa långsiktigt god avkastning till våra kunder, säger Michael Kjeller, chef för Kapitalförvaltning och hållbarhet i Folksamgruppen.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksamgruppen, 08-772 63 17
Kajsa Moström, presschef Folksamgruppen, 08-772 66 60

 

Om Folksamgruppen
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande. Folksamgruppens vision är att våra fyra miljoner svenska kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi förvaltar 440 miljarder kronor, har fondförsäkringstillgångar på 160 miljarder kronor och en årlig premievolym på 50 miljarder kronor. Folksamgruppen består av de kundägda försäkringsgrupperna Folksam Liv och Folksam Sak med dotterföretag. I Folksamgruppen ingår varumärken som Folksam, KPA Pension och Folksam LO Pension.

Följ oss på